Saya (Shahib Amin) dan Chef Bob ada bersembang mengenai penyakit eczema, kerana kita berdua mempunyai penyakit yang sama. Dengan pengalaman hidapi eczema sejak kecil. Pengalaman pahit yang kita lalui. Kita fikir, dengan luahan ini, ramai yang akan menambah keyakinan dan bersikap positif untuk meneruskan kehidupan dan bercampur dengan masyarakat. Serta jangan berputus-asa menjaga kesihatan.

Ada eczema memang satu cobaan ah. Kadang saya gi meeting, nak salam... abeh client tengok tangan kudis2. Salam macam nak tak nak je. Terasa jugak. Azab mandi pagi rasa pedih-pedih. Pakai baju nak cover calar2 / kudis-kudis dekat badan. Rasa lapang dada dapat kongsi pengalaman yang sama dengan Chef Bob aka Shahrizal Salleh. Pokoknya, penyakit ni tak berjangkit. Dan #janganmalujangansegan confidence mau lebih. #kongsiilmu



Listen from Spotify and Apple Podcast
Please subscribe to Kongsi Ilmu Podcast to listen to more stories and classes held by Syukran.com.