Ixz6vfb5qkapzprfnibd course haji mini thumbnail

Perjalanan Manasik Haji (Mini)

Menerokai perjalanan Haji dari mula hingga selesai dengan cara yang mudah difahami

Instructor


Hidayat Ismail
Hidayat Ismail

Ustaz Hidayat Ismail berkelulusan pendidikan Islam di Universiti Ummul Qura', Makkah. Kini beliau merupakan ketua pendidikan Islam di Syukran dan juga aktif dalam kerja-kerja dakwah di Masjid-masjid serata Singapura. Beliau merupakan salah satu tenaga pengajar di Institusi Az-Zuhri dan bekas pelajar Madrasah Aljunied dimana pernah ketika dahulu mengaji secara khusus bersama Ustaz Afandi Ahmad.

Email: [email protected]


 

Terdapat banyak buku dan kursus panduan Haji.

Tidak dinafikan ia mempunyai banyak hukum-hakam serta pantang larang berkaitan Haji. Untuk kursus mini ini kami mengambil langkah kecil untuk membuka minda pengetahuan anda terhadap Haji.

 

Dari awal hingga akhir haji, bila dan dimana

Kursus ini cuma memberikan perjalanan dari awal hingga akhir Haji serta apa yang perlu anda ambil perhatian terhadap masa-masa tertentu dan tempat-tempat yang tertentu.

Selepas anda mengikuti kursus ini saya pasti anda akan lebih faham mengenai Haji dan tidak akan ketinggalan dalam memahami istilah-istilah yang saudara-saudara atau rakan-rakan anda perbualkan.

8 buah video, setiap video 2 minit sahaja

Mengandungi hanya 8 buah video yang dibahagikan mengikut perjalanan, agar lebih mudah diingati berserta visual dan gambaran yang dapat memudahkan kefahaman.

Let's revisit Islamic knowledge today